PARIS

Posted on

Her kommer en kjapp liten sak på favoritt byen. Det er ingenting bedre enn å få påfyll av inspirasjon, mat, kunst, mat og et ukjent språk du later som du kan med to gloser innabords – og ikke minst mat. Og la meg ha dette sagt; det er et HAV av steder, restauranter, utstillinger etc – jeg nevner bare et bitte lite knippe, sant? Sånn at vi bare har det klart!

Ja – okei, tartaren røyk, og kjøttet ble bestilt well-done. Bestillingene blir ikke sånn super sexy når man er gravid – men det tar vi igjen på sjarmen. Og la meg si – det skal også taes igjen senere.
Det er millioner av gater, og hvert hjørnet er vakrere enn det andre. Og det beste er ofte også å ta ting som det kommer, det er så mange lokale, perfekte restauranter som man går forbi som burde testes. Det er jo her vi har et problem?! Magen er ikke stor nok til alt som vil testes, bortsett fra min da. Jeg jobber med å utvide som bare det!
Er man der over en helg bør man dele inn områder for hver dag, for å sikre seg deg beste. Så et tips kan være;
Avenue Montaigne – pass på at øynene ikke faller ut, vi snakker nemlig mye vindus-shopping. Det er en posh gate med lekre hoteller, butikker og L´Avenue og Crazy Horse – som er to favoritter. En lunsj på L´Avenue er så stas. Stedet vibrerer, og hvis du er glad i celebs så burde du passe på haken din. Crazy Horse MÅ besøkes. Det er 90 minutter med kunst på sitt beste. Hvis du blir brydd av nakne kropper burde du…bli hjemme. Det har vært der siden 1951 – riktignok med noen utskiftninger av damer! heh. Det er absolutt vært å sjekke ut hvilke utstilling man kan se på Grand Palais, som ligger like ved. Viktig med påfyll.
Saint Honore – denne gaten er bænkers. Den huser favoritt parfymeriet, en haug av lekre butikker, Hotel Costes og andre godsaker. En lunsj eller middag på Costes er vel tvunget?! Det er samme eier av L´Avenue, så man kjenner igjen menyen. Og drinker i baren gjør susen døgnet rundt. Ble nesten litt i gassen av den ene alkoholfrie drinken på fredag. Og ikke gå glipp av en burger på Ferdi. Ligger i sidegaten. Altså. Gode gud. Det er smekkfullt hele tiden – så reservasjon må til! Og selvfølgelig Louvre. Ikke langt unna Louvre ligger det en restaurant som heter Kong – Carrie Bradshaw spiste der i en episode, er det en fun fact? Uansett. Digg er det!
Le Marais – som er en hipp del av byen; vi snakker vintage mekka! Lurt å gjøre litt researchos om du planlegger å «gjøre litt skade» (direkte oversatt). Det er jo luksusvintage, og …hva er det motsatte av luksusvintage egentlig? Vanlig vintage? Du skjønner tegninga!
Saint Germin – i de små gatene mot elven finner du altså så mye lekkert interiør at det kan være en idé å ta en valium, og evt ha en pampers på lur. Det er så mye historie, antikviteter og detaljer – at jeg begynner å gråte. Altså, de vet! Og er man så dum at man sammenligne med hva som finnes her hjemme, så blir man nærmere deprimert. Er du hypp på det som omtales som den beste biffen i Paris? Ja, da tar du turen innom Hugo Desnoyer. Til og med «well done» var som smør. Jeg drømmer ennå. I Saint Germin ligger forresten Café de Flore, hvor man kan legge inn et lite kakao-stopp. Det er nesten litt for typisk, men la gå. Hvis man skal være litt mer typisk kan det være hyggelig å spise på Ralph´s som er Ralph Lauren sin egen burgersjappe (ligger rett over Café de Flore). De har karamellisert popcorn til dessert – just saying!
L´Avenue
Biff hos Hugo Desnoyer
Saint Honore
Crazy Horse
 
Cafe de Flore
Louvre
Saint Germin
Ferdi

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 Comments
 • Sandra Borthne
  januar 17, 2018

  Takk for tips, skal følge de opp en langhelg i april ? kan jeg spørre hvor kåpen er fra?

  • @gine
   januar 18, 2018

   Kåpen er fra Mango 🙂 Kjøpte den på salg nå, woop woop!

 • Malin
  januar 23, 2018

  Hei! Planlegger en tur til Paris ila våren, noen hotelltips?

  • @gine
   januar 23, 2018

   Hei, heldig deg! Spørs litt hvor vi legger krona – men jeg liker å bo rundt louvre for da er man veldig i smørøyet:) da kan man faktisk gå til de fleste steder!!

Previous
It’s a BOY
PARIS