Uke 18

Posted on

God fredag. Ja, nå sitter jeg og nyter noen druer i håp om at de gjærer i magen. Nei, er faktisk ikke keen, og savner det ikke – utrolig nok. Jeg kan informere om at siden forrige uke har jeg hatt betennelse i ryggen/bekkenet pga bekkenløsning/låsning. Ennå uklart for meg hva det var. Kort oppsummert så har jeg nærmest hypermobile ledd. Er veldig myk, som nok kommer fra 14 år med ballett, og litt sånn jeg er født. Sjansen for bekkenløsning er nærmest garantert. Så, gikk til kiropraktor – noe jeg aldri skulle gjort, for jeg er jo ikke sånn type stiv?! Altså, jeg klarer å knekke opp det som trengs naturlig. Dro hjem med en påbegynnende betennelse i stedet, og noen dager etter kunne jeg nesten ikke gå. Tror jeg felte noen tårer, og jeg er ikke av den pysete sorten – men jeg kunne banne på at jeg hadde en kniv som jobbet i korsryggen. Her kommer redningen; akupunktur. Noe som har fungert ekstremt bra på meg før. Mon tro om noen er mer mottakelig enn andre? 3 hyppige timer på en uke – var jeg dermed kurert. Er så glad at jeg danser cha cha (cha) en time hver dag. Ish. Jeg gikk til Klinikk Fjeld på Majorstuen (ingen reklame) som er spesialisert på alt med graviditet og fertilitet. Fra nå av er hun min Snåsa, og jeg skal gå dit for forebyggende og forberedende fra og med nå. Ja, virkelig til anbefaling.
Ellers er det jo ikke sånn at magen blir mindre, syns det er så festlig. Jeg har gått til innkjøp av mommypants – har vist deg en allerede. Jeg skjønner jo at kjoler og skjørt er det jeg kommer til å gå mest i, men ikke hele tiden. Uansett, strikk i livet er jo hele hemmeligheten, enten det kommer til skjørt, bukse, eller hva du måtte ønske.
Jeg begynner å nærme meg halvveis. Og nå skal det sies at jeg er INGEN matematiker, det vet de fleste. Men; man er da virkelig ikke gravid i 9 mnd? Det er jo faktisk 10? Kom gjerne med innspill her nå, men 40 uker er 10 mnd?
Med 18 uker er det i allefall store ting på gang i følge appen som viser meg fremgangen. Vi snakker 20cm lang, med øyevipper, negler, hørsel og diverse. Og det morsomste av alt; jeg kjenner at han har alene-hjemme fest hver kveld når a mor ligger på sofaen. Han er jo sønn av festekspressen 1 og 2 – så man høster vel det man sår.

Kort oppsummert:

Uke 18

Termin: 30.06.18
Trimester: 2
Mnd: 4
Kjønn: Gutt
Og det er 156 dager igjen.

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 Comments
 • Jeanett Pedersen
  januar 26, 2018

  Stemmer at man er gravid i 10 mnd ja! Som om ikke 9 er nok?

 • Sissa
  januar 26, 2018

  Hei og gratulerer med baby på vei! Jeg har termin på samme dato som deg, så da har jeg blitt ekstra interessert i denne bloggen, og jeg teller også uker og dager …
  Nå er det jo ikke sånn at det er nøyaktig 4 uker i en måned, i så fall hadde 40 uker vært 10 måneder, som du skriver. Men hver måned har jo 30-31 dager. 40 uker er 280 dager (40×7). Hvis du deler 280 på 30,5 dager (gjennomsnitt antall dager per måned), så får du litt over 9 måneder 🙂 Lenge nok er det uansett!

  • @gine
   januar 29, 2018

   Nei, er det sant? Så gøy! Gratulerer så mye. Hvordan er formen? Og takk for bra forklaring; nå er jeg med ?❤️

   • Sissa
    januar 30, 2018

    Ja, det er morsomt, så nå titter jeg innom bloggen din rett som det er for å se hvordan jeg kan kle meg 🙂 Formen er veldig fin så langt, krysser fingrene for at det varer.

 • Idun
  januar 26, 2018

  Stikker innom igjen jeg!
  Nydelig mage har du fått ❤️ Tre uker bak deg fortsatt, uke 15+0 idag! Faller det deg naturlig å ha en mage? Jeg syns det er veldig merkelig selv. Vanskelig å finne god sovestilling, bøye seg, reise seg osv. Mammagarderoben din er et par hakk over min, for å si det sånn. Jeg har to kjipe mammabukser fra H&M (samme modell), for alle andre mammabukser er så ubehagelige. Men den buksen du viste frem her om dagen var nydelig. Jeg skal kikke etter den neste gang 🙂

  • @gine
   januar 29, 2018

   Hei 🙂 så koselig!! Stikk innom når du vil. Da er det ikke lenge til du skal på ultralyd? Åh, gled deg. Magen har jeg på en måte klart å vende meg til. Jeg sover nå med pute under magen for å bygge opp og en mellom bena. Det er sykt digg. Ellers ligger jeg også litt på ryggen. Tenkte å kjøpe meg sånn pølsepute – om du skjønner hva jeg mener 🙂 hehe, det tror jeg er gull verdt! Ja, den buksen er å anbefale. Og selvfølgelig skjørt og kjoler! Det er redningen min. Men heldigvis går vi også gravid mot lysere tider hvor litt lettere kjoler kanskje kan brukes med en ullgenser over? Håper jeg i allefall! Hvordan er formen forresten?

   • Idun
    januar 29, 2018

    Formen er strålende! Begynt å kjenne små bevegelser i magen også. En slags kilende følelse! Har ikke OUL før om 3 uker, så må nok smøre meg med tålmodighet en stund til 🙂

    • @gine
     januar 30, 2018

     Så fint! Vet du hva det blir da? Eller har du en følelse?:) ja, den tålmodigheten blir satt på prøve om dagen, men den som venter på noe godt 🙂

     • Idun
      januar 30, 2018

      Nei, vet ikke kjønnet og har 50/50 magefølelse. Får vite med sikkerhet om 3 uker ca. Gleder oss veldig! 🙂

 • Kine
  januar 26, 2018

  Hehe, jeg er selv gravid og lurte fælt på dette med 40 uker og 9 mnd. 4 uker=28 dager. Du går gravid i ca 283 dager/31 dager=9,1 mnd 🙂 Du ser forresten smashing ut! God helg:)

  • @gine
   januar 29, 2018

   Ja, altså derfor har jeg oppgående lesere!!! Takk 😀

 • Mira
  januar 27, 2018

  Graviditet regnes fra første dag i siste mens. Teknisk sett er en kvinne ikke gravid før ca. to uker etter denne dagen. Kvinnen blir gravid når eggløsning inntreffer, altså ca. 2 uker etter siste mens. Dvs. at kvinnen i realiteten er gravid i 38 uker. En måned har jo noen flere dager enn 28 (4 uker). Så det blir riktig å si at graviditeten varer i 9 måneder.

  • @gine
   januar 29, 2018

   Aaah, ikke sant! Man blir litt forvirret:)

 • Kristine
  januar 28, 2018

  Hei,
  Hvor er genseren din fra? Den så utrolig deilig ut!

  • @gine
   januar 28, 2018

   Heia 🙂 den er fra gant, men kommer dessverre ikke før til høsten.

Previous
Bambi
Uke 18