Selvrealisering

Posted on

Jeg sitter og drikker kaffe nr 2 ute. Fuglekvitter, fredag og fint vær. Det kan neppe bli bedre?! Tok kaffe nr 1 med en venninne, hvor vi løste gåten. Den som finner den største glede i de hverdagslige tingene må vel ha det best? Ikke at det er en konkurranse. Men jeg mener; å kunne glede seg til å kjøpe sin favorittkaffe, eller finne glede i å kjøpe nye blomster. Å glede seg over å gå en tur i parken, sitte på en benk og kunne lese en bok, eller fryde seg over et ryddig klesskap. Sistnevnte er jeg misunnelig på – for det er noe som varer i ca to dager hjemme hos meg. Uansett, de enkle gledene i hverdagen er vel de som betyr mest? Det er tross alt hverdager det er mest av – og det er de som burde telle. I stedet for å tenke at ting er tøft eller se på ting som problemer – løs de, og gled deg over de små tingene? Selv er jeg vel allergisk mot syting, ja, alle har sine dager selvfølgelig, men du skjønner?

Jeg tror kanskje at jeg ikke er helt for denne trenden med “selvrealisering”. Misforstå meg rett; klart man skal opp og frem, studere, gjøre ting man liker og utvikle seg – men det store fokuset på en selv tror jeg er mot sin hensikt. Jeg tror man lærer mer om seg selv ved å rette synet ut enn inn. Og jeg tror man oppdager større glede av det også. Det å føle på hvordan “jeg” har det, hva føler “jeg” nå, og hva skal “jeg” – kan bli en så stor runddans at man misser hele konseptet. Den innvendige reisen kan vel bli større hvis man velger å se ut og finne ut hva en kan gjøre for å glede andre. Nu vel. Det var dagens. Nå er min eneste bekymring hva jeg skal spise til middag – og om jeg skal gå for Troika eller Mandelstang, hilsen Gine Margrethe 75år…men hvem prøver jeg å lure?! Både jeg og du vet at jeg kommer til å gå for begge, og en større pose smågodt. Forresten så må du se Quicksand på Netflix, og Wisting på Viaplay. Krim begge deler!

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 Comments
 • Julie
  april 26, 2019

  Hvor er toppen fra? 😍

  • @gine
   april 26, 2019

   Fra Mango🤩

 • Eline
  april 26, 2019

  SÅ enig i det du skriv om sjølvrealisering. 🙌🏼 Du er lur.

Previous
I live
Selvrealisering