Babyprat barnehage

Posted on

Nå skriver jeg etter forespørsel. Det er gøy! Sånn er jeg, da! Mentale forbedredelser til barnehage, innkjøp, andre forberedelser osv.

Nå har ikke vi fått svar på barnehage ennå. Slik jeg har fortstått det (correct me if I´m wrong) så er det de eldste barna bl.a. som får svar i første runde, så kommer de andre..? Så vi venter i spenning. Jeg krysser fingre og tær for at vi kommer inn på den vi har på 1.plass. Som vel alle gjør. Jeg gleder meg til Bernard skal begynne i barnehagen – eller la meg omformulere; jeg gleder meg på Bernards vegne. Selv tror jeg at jeg kommer til å stå igjen på utsiden med tårer i øynene. Noe sier meg at han kommer til å elske det. Jeg ser skøyeren i han, han slekter hvertfall på to stk. Men som forelder går det vel hundre tanker igjennom hodet; har han det bra, er han sulten, fryser han, leker han fint med de andre barna…savner han mammaen sin? Haha. De barnehagene vi har søkt på har så fine folk som passer på at det bekymrer meg ikke så mye. Man har jo hørt skrekk-historier som jeg syns er forferdelig trist. Barna er det kjæreste vi har, og tanken på at de ikke blir fulgt opp, eller blir sett er hjerteskjærende. Det er jo i barnehagen de er flest timer og lærer mye. En liten funfact; jeg gikk aldri i barnehage. Ingen av søskene mine. Tro det eller ei, men jeg var hjemme og bakte boller. Det er vel derfor jeg har blitt som jeg har blitt – det har jeg faktisk ikke tenkt på før nå.

Men i det man ser hvor mye barna elsker det – elsker vi det vel like mye?

Jeg er i en posisjon hvor jeg har hatt gradert permisjon helt siden han ble født. Har vært nødt til å jobbe litt hver eneste dag, og når han plutselig skal være i barnehagen får døgnet plutselig ganske mange timer igjen. Denne bloggen kommer til å bli oppdatert så ofte at du kommer ikke til å rekke jobb, si. Før den tid er det noen forberedelser som må gjøres. Jeg har nå begynt å få Bernard til å ta morgenluren i sengen sin. Han har til nå hatt begge lurene i vognen sin – men innen barnehagen sover han nok kanskje én gang, og da vet jeg at det pleier å foregå inne på en madrass av et slag. Og fremover vil jo morgenluren bli en formiddagslur ved tolvtiden ish, hvor han da kanskje sover i 1,5/2 timer eller hva det blir.

Så er det vel det å kjøpe inn “barnehageting” – som han forsåvidt har litt av allerede. Typ en parkdress som er en tynn overtrekksbukse og jakke. Her blir jeg så glad for om dere som ligger litt foran legger igjen tips og triks. Da jubler vi alle sammen!

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 Comments
 • Hilde
  april 30, 2019

  En tynn vindtett dress er topp, gjerne hel (og ikke todelt), merkelig så mye sand og greier som klarer å komme inn mellom en bukse og jakke..! 🙂 ellers er det jo greit med regntøy og gummistøvler, og et sett i tynn ull til å ha under på kaldere vår/høst-dager. Regnvotter er også helt supert, da kan han plaske i vei uten å bli våte.

  Ellers har vi hatt caps og solbriller på sommeren, og selvfølgelig votter, lue og hals på vinterstid. Av konkrete innkjøp er det noe vi kjøper igjen hvert år: Kavat vanntette joggesko, reima softshell-votter og polarn og pyret skalldress. Helt SUPRE ting som tåler røff bruk og til og med arv minst èn gang.

  Ellers er det soving i vogn i vår barnehage, så dersom dere ikke får plass på førstevalget kan det jo hende det er sånn for dere også?

  • @gine
   april 30, 2019

   Dette er helt KONGE!!! Tuuuusen takk, nå blir jeg og alle andre glad for supert tips. 😍

 • Line
  april 30, 2019

  Enig med mye av det personen over skriver, men hvis jeg skulle velge et genialt plagg så ville jeg sagt vindfleece fra polarn o pyret. Den er så fin å bruke nå på våren og til høsten, til og fra bhg. I bhg. Osv. Den er genial, jeg er litt for bukse med seler i stedene for dress jeg. For da er det lettere å regulere overdel i forhold til temperatur typ vindfleece, ullgenser, regnjakke eller vanlig genser. Hilsen mamma til Kingston på 9mnd. Og barnehagelærer på småbarn 🙂

 • Mariell
  april 30, 2019

  Tuuusen takk for at du deler tankene dine! Dette gav meg et nytt perspektiv på ar bebisen min skal i barnehage. Jeg har nemlig gruet meg veldig- men, elsket og trengte virkelig dette innlegget! Tenk så kult det blir for dem❤️ Takk også for at du åpner for ar dine flotte lesere kan komme med innspill til innkjøpt, det hjelper meg stort😊 Du er über bra- digger deg!

 • Tine
  april 30, 2019

  De tingene vi fyller på med år etter år er dock boots (vanntette, pustende og med ekstra ullsåle til vinteren – mega!) og name it softshell bukse og jakke til alt vær som er midt imellom regn og vinterdress😇 ellers flere gode tips over!

  Og du, jeg er så glad for at det blir litt baby og barneprat på bloggen som er omtrent den eneste bloggen jeg koser meg med å lese🌟 du virker søt tvers igjennom☺️

  Ps: når får vi en tutorial på hårstyling til hverdags?🙏🏻🙏🏻🙏🏻

 • Victoria
  april 30, 2019

  Hei. Jeg har jobbet i barnehage og hatt barn i barnehage. Jeg syns Hilde hadde gode tips, og i tillegg vil jeg tipse om:
  – Halslue til vinteren (lue og hals i ett- det varmer mer fordi varmen sirkulerer inni. Jeg har faktisk testet selv 😅).
  – Jeg syns Isbjörn of Sweeden har de beste vinterdressene. De er dyre da, men jeg har funnet brukt, og de holder fantastisk bra.
  – Innesko, gjerne myke skinn tøfler fra f.eks Melton.
  – Egen flaske til å ha vann i.
  – Navnelapper (bestille på nett), til å klistre på klær og utstyr.
  – Også til vinteren anbefales ribbestrikket ullbukser fra Nøstebarn. De har de i mange fine farger og de varer i flere år. Nøstebarn har generelt mye bra ull. Men også Pierre Robert har bra body og longs.
  – Barnehagen fikser soving så ikke tenk på det, om det er ute eller inne.
  – Det kan være lurt å ikke begynne eller slutte med andre ting samtidig som han begynner i bhgen. Eks; slutte med amming, begynne å sove hos bestemor osv. De trenger å vite at du ikke blir borte. Så fred de første ukene, ta korte dager og ta det med ro hjemme. De kan være mye slitne.

  Og kos deg i barnehagen – og snakk med de ansatte hvis det er noe. Det blir så bra 🙂

 • Jeanette
  mai 1, 2019

  Lanullva todelt eller hel ulldress til kaldere dager 😍 her er gjengangeren til storesøster en softshelldress, da de er mye mykere å bevege seg i for de minste. Så lenge det ikke er veldig vått ute, for vannsøylen på softshell er noe lavere enn andre parkdresser. Har kjøpt softshelldress fra regler til lillebror som starter i brh til høsten 👍🏼 Ellers er en annen genial ting, barnehagepakkene fra Stormberg! (Kjøper en ferdig pakke med nesten alt du trenger til oppstart). De har jo vunnet tester for regndress og vinterdress flere ganger, vi har vært veldig fornøyd. I tillegg har de litt andre farger på spesielt regntøyet sitt. Alltid vært fornøyd med vintersko og Gore tex-sko fra superfit, men her kommer det an på om barnet har smal eller bred fot. Er også veldig fornøyd med viking sine Gore tex-sko som de har på bl.a xxl 👌🏼 Tror Bernhard kommer til å elske barnehagen!! Storesøster her har aldri villet vært med hjem etter endt dag, fra første stund 😄 første halve året satt hun bare fascinert i sandkassen og så på alle 😂 trengte nesten ikke være der under de 2 innkjøringsdagene . Nesten litt trist det og, hahaha. Håper dog lillebror blir lik, og da har jo han storesøster å lene seg litt på når de er ute 🙌🏼 God 1.mai 😃

 • Silje Helene
  mai 1, 2019

  Har ikke barn selv, men jobbet noen år i barnehage og på barneklesbutikk ved siden av studiene i Oslo
  – softshell dress er genialt! Puster godt, vann avstøtende og perfekt i storbyer (denne får du bla hos Name it)
  – ekstra strømpebukser (fordi de blir alltid våte når de skifter tøy i garderoben osv)
  – ha alltid ekstra bodyer /gensere i hyllen hans. De blir alltid så fort skitne og møkkete (spesielt når de har spist)
  – ellers vinterting som ull /fleece/votter i november og solkrem/solhatt/tynn bomullslue/tynn lett jakke og flere mellomlags gensere før og etter
  Sommeren
  – tøfler!!! Enfant / eller Name it skinntøfler. Geniale og myke men støttende på!

  Du får/har vel fått en komplett liste fra barnehagen men dette er det jeg syntes var genialt når foreldre hadde ekstra med 🙂
  Lykke til med barnehage start! Ikke fortvil om han ikke kommer inn i den dere ønsker aller mest, barnet deres vil stortrives uansett 🙂

Previous
Selvrealisering
Babyprat barnehage