Søvn

Posted on

Det må være det mest «googlede» klokken fire om natten. Det kan være det også er noe andre rare greier, men det må være topp tre! Det er jeg helt sikker på. Hvordan få babyen til å sove lenger/gjennom hele natten. For makan til tussete topplokk man får uten søvn. Man gjør uforklarlige ting, som man ikke husker. Å legge gulosten i vesken og telefonen i kjøleskapet. Putte airpoden i munn i god tro om at det var en tyggis. Jeg har ved to anledninger tatt på undertøyet bakfrem, og ikke lagt merke til det før noen timer senere. Man kan gråte for at det ikke er mer sjokolade i kjøleskapet. I enkelte tilfeller kan man nesten ansees som utilregnelig. Alle småbarnsforeldre fortjener stor applaus. Men nå ett år etter, er det også rart hva man vender seg til. At dagen starter før avisen ligger utenfor er greit. Man får i det minste mye ut av dagen – eller gjør man egentlig det når man da legger seg senest klokken 21:00? Stor stas er det uansett når så mange kule mødre, fedre, menn og damer engasjerer seg så mye rundt temaet. Jeg legger ved tipsene dere har sendt inn ang søvn. Det er klart at tipsene er gitt til forskjellig aldersgrupper, så vidt jeg kan tolke det. Dette er overhode ikke noen bibel, man skal gjøre det en selv føler er riktig – men kanskje, kanskje man plukker opp et tips eller to av noen andre som har vært i samme situasjon. Jeg takker og bukker, også for at dere er av typen kule folk, som ønsker å bidra på en kul måte. Selv vil jeg si at mine favoritter er: «jeg lover, det kommer til å bli bedre.» For i den setningen ligger det mye. I tillegg til (har nevnt det før) podcasten «Foreldrerådet» som tar opp all verdens temaer. Nå er det slik i vårt tilfelle; vi har siden B var 3 uker hatt rutiner. Han har lagt seg til samme tidspunkt hver kveld. God og mett, nybadet og trett. Han legger seg med kosen og snur seg rundt. En rolig seanse. Det har ikke alltid vært sånn, men han har lært seg at sånn kan det gjøres. Klart det er noen kvelder det er spetakkel, f.eks ved sykdom så blir han fort vant til ekstra service. For ja, klart det, når man er syk er alt lov. Uansett; har han i ett år likt å starte dagen med solen, 04:30 senest. Men nå sover han plutselig til 05:00 – så det blir altså da bedre med tiden?! Eller er det en av de hundre fasene. Før var han også våken om natten, men det «vokste» han fra seg. Dvs han merket vel at servicen på hotellet dabbet av, så det var vel bare å sove videre. Vi har vært i mange faser, og flere vil det nok bli. Men ved at han nå (denne uken) har valgt å stå opp klokken fem i stedet for fire tar jeg søren meg som en liten seier. Kanskje det endres neste uke igjen – men jeg velger å si til andre som evt står opp tre; det blir bedre! Og velger å selv ta med meg det inn i nattens drømmer. Hvor heldig er ikke vi som har et lite menneske som ønsker å oppdage verden med såpass stor nysgjerrighet at de ikke klarer å vente lenger enn til halv fem! Og du, en ting jeg har tenkt på flere ganger når jeg står svett i panna med undertøyet bakfrem og lager grimaser jeg ikke visste jeg hadde på lager, mens vi ler i kor – hva vi ikke gjør for kjærligheten. Det er det fineste som har skjedd. Og om han velger å våkne klokken fem til han blir fjorten, skal jeg søren meg stå opp sammen med han da og…kanskje! Så kjære mammaer, pappaer og hva det måtte være – sammen klarer vi dette, hæ? I tillegg til typ 5 kopper kaffe, sjokolade og boller.

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 Comments
 • A
  august 27, 2019

  Er det du som har ordnet med interiør og møbler i deres hjem ? (som nå er solgt). Ser helt fantastisk ut, som jeg har sagt før! ;* Er det lov å spørre om hvor de sorte lange skapene i spisestuen er fra ?

  • @gine
   august 29, 2019

   Det er meg ja:) Tusen takk! De er snekkerbygget, og var her da vi flyttet inn – så vet dessverre ikke hvem som har gjort det. :s

 • Isabell
  august 28, 2019

  Veldig fint med tips! Man kan jo prøve noe ut, som man ikke selv har tenkt på.
  Takk, Gine!😍

  • @gine
   august 29, 2019

   Man får i hvertfall litt å tenke på 🙂 hehe..

Previous
Vårt hjem
Søvn