Trollmor

Posted on

Jeg fikk et helt nytt syn på «Når trollmor har lagt sine elleve små troll» i går kveld. Der jeg lå med en grorud-palme så skjev at Pisa ser rett ut, sjokoladerester i munnviken, sausflekk på genseren og sang så dyssende jeg klarte – i håp om at Bernard sovnet før jeg ufrivillig tok kvelden. Jeg og trollmor var ett. For om trollmor passet på elleve små, prøvde å holde sin lille hule noenlunde i orden, og løp fra morgen til kveld er det ikke rart at de vakreste ord hun kjente var «ai ai ai ai boff» – så sovnet kidsa. Hybel, rennovering, jobb, 45kg labrador med sølepoter og (snart) 2 åring som har arvet energinivået til sin nydelig mor. Kjære jobb; håper du forstår at jeg er ganske så mye «out of office». Om jeg ikke spiser (24/7) sitter jeg med sand i håret og spade i hånden, fungerer som et levende lekestativ, lager hus ut av pappesker eller løper runder rundt bordet. Men herregud så heldig vi er. Vi ler, tuller, lærer nye ord, vi koser mer enn noen gang. Egentlig ganske rørende. Kall meg koko, men jeg tror verden trengte dette – og nei, jeg mener selvfølgelig ikke grusomheten, men pausen. Pausen fra alt! Akkurat som moder jord (den ekte «trollmoren») sa «ai ai ai ai boff» og alle måtte stoppe. For er det en som har mange trollunger så er det vel hun. Hun ber oss reevaluere alt. Hvordan vi handler, behandler og reagerer. Hun satte ned foten. I skrivende stund skulle vi vært på vei til Seychellene. Okei, sand mellom tærne og lukten av solkrem høres ikke grusom ut – men klager ikke grunnet hva vi står overfor. Det viktigste først. Og det er deg, din familie, naboen din og naboens familie osv. Vet ikke om det er jeg som har spist litt for mye sjokolade i det siste (definitivt), men det virker som det har blitt mer kjærlighet i verden?! Og i likhet med sjokolade får man aldri nok. Nå mer enn noen gang. Jeg håper du har det fint, og jeg håper du som er hjemme med barn får sneket deg unna jobbsituasjon til et nuss her og der. I tillegg til noen lange lunsjpauser. Om du skulle få kjeft – send de over til meg. Har et lager med gloser som ennå ikke er brukt.

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 Comments
 • Rebeecca
  mars 24, 2020

  Fint skrevet. Enig med deg om at verden trengte det her!
  Håper alt er bra med deg og dine 🙂

 • Victoria
  mars 24, 2020

  Hvor er genseren din fra?☺️

  • @gine
   mars 24, 2020

   Six ames❤️

 • Anette
  mars 24, 2020

  Ahhh du er god du🤗Veldig godt skrevet, jeg tror absolutt både moderjord og vi trengte en timeout for å sette ting i perspektiv….. og tenke oss nøye om med tanke på hvordan vi lever og ønsker å leve fremover, kanskje litt mindre jobb, litt mer tid, kjærleik og sjokis fremover❤️✌🏻Veldig trist at det er dette som tydeligvis skulle til for at vi er snillere med moderjord og hverandre🤦🏼‍♀️

 • Lene Økern
  april 4, 2020

  Så bra skrevet Gine:) Håper alt er bra med deg og dine. Selv har jeg ingen små barn i hus men jeg har fått hjem mitt store barn og tro meg det kan å gi noen små grå hår.. plutselig skal du ha en 20 år gammel datter i hus frem til august.. Trene, vaske, mat og ups så kom kjæresten inn… jada mor sine rutiner ble plutselig revet i stykker. Fjernkontrollen ja den hadde jeg- men søkk borte nå:) Livet er herlig du! I tillegg en hund som finner gress i hagen, ruller seg og tripper pent inn på nylagt tregulv.. Love it!! Kos deg masse. Elsker bloggen din og følger din insta hver eneste dag. Du er et lyspunkt i min hverdag som ikke alltid er like lett grunnet sykdom. Til og med så har lommeboka mi blitt litt tynnere grunnet deg, så fortsett med alle dine kule klesstiler. Stor påske klem fra meg:)

Previous
Kjør
Trollmor