fbpx
To top
9 Apr

Babyprat 9 mnd

Så vi har akkurat kommet oss inn i 9.mnd. Det er like lenge på utsiden, som på innsiden. Og hva gikk raskest? Livet etter! Dagene flyr. Jeg er på lekeplassen nesten hver dag – og siste favoritt er nå sandkassen. Noe som får meg til å tenke at vi må rett og slett komme oss til en strand…i Spania?! Gutten elsker sand, og det vil være min perfekte unnskyldning. Han er min lille solstråle og jeg kjenner hjertet mitt smelter hver gang jeg ser han smiler, kommer med en ny lyd eller finner ut av noe nytt. Noen ganger tenker jeg at jeg vil ha en hel haug med barn, og noen netter tenker jeg at én holder – haha.

Men la oss snakke litt om det mest hellig på jord; søvn. Det er jo absolutt ikke det mest hellige, men i det du ikke får sove – blir det plutselig sånn.

Legger først ved denne linken HER som forklarer litt om søvnen i 8., 9. og 10. mnd på en fin måte.

Vi har nå gått igjennom noen UKER med søvntrening. De sa det skulle ta maks en uke, men den gang ei. Jeg vet ikke hvem som er mest seig av B og meg. De første fem dagene opplevde jeg en enorm progresjon. Og når det skal sies er jeg ikke en som klarer å la han gråte lenge. Jeg vil heller bruke lengre tid, og ikke gjøre det ubehagelig for han og meg. Jeg går inn ofte og roer han ned, og lar han aldri gråte sånn ordentlig. Han viste raskt at det var ok. Han ble trygg på å ligge i sengen alene og finne roen. Problemet var bare; når han begynte å sitte for noen mnd siden, så satte han seg opp hele tiden – uten å klare å legge seg ned. Nå reiser han seg opp hele dagen og prøver å gå – så om natten gjør han akkurat det samme – nærmest i søvne. Tingen er at jeg tror så fort han er vant med at kroppen klarer å stå, så vil dette avta?! Kom gjerne med innspill. Likevel har jeg hele tiden merket at det går bedre og bedre – bare så det er sagt. Og jeg er glad for at jeg ikke har gitt etter, for han storkoser seg i sengen nå med bamsen i stedet for hånden – som det en gang begynte med. Selvfølgelig er det kvelder hvor han sier klart og tydelig hvem som er sjefen, og forteller meg at jeg har å innfinne meg i nedgraderingen til nestkommanderende.

Det er komisk hvor mye man analyserer ting for å finne ut av hva som kan fungere. Han sover totalt 3 timer på dagen; morgenlur på 1 time og så en formiddagslur på 2 timer. Noen netter sover han så og si natten igjennom, og en annen natt kan jeg være inne hos han 12 ganger fordi han reiser seg opp i søvne, hvor han tror at han ikke kommer seg ned uten hjelp fra muttern. Heldigvis er han like søt og god hver gang. Så min egne note to self, er vel å ikke stresse med det ene eller det andre. Ikke prøve på mer enn hva han viser at han vil. Hvordan går det hos deg?

Og du, jeg elsker at du legger igjen kommentarer – for det er ikke bare hyggelig for meg – men også de andre. Jeg har fått flere meldinger på at de finner også hjelp og glede hos andre som har lagt igjen kommentarer. Man står plutselig ikke alene i det hele? Det er fint!

GOD tirsdag kjære medmammaer – vi er verdens beste!

13 Comments
 • Astrid

  Hei! Synes disse mammainnleggene dine er så koselig å lese, gjerne fortsett med det! Har ei selv på 10 mnd, hun var veldig glad i å sparke av seg dynen utallige ganger før hun skulle sove så vi prøvde ut nattpose, noe som fungerte godt for oss ☺️ Vet ikke om det fungerer på en som setter seg opp, men kan være verdt å prøve!

  10. April 2019 at 09:01 Reply
 • Maiken

  Hei:) veldig kjekt å lese mammainnleggene dine 🙂 har en jente på 2,5 så vet akkurat hva du går gjennom 🙂 har du prøvd å kutte ned litt på sovingen formiddagen?

  10. April 2019 at 10:15 Reply
 • Ina

  Heeelt vanlig at de reiser seg på natta i ren «refleks» når de begynner å lære seg å reise seg opp selv! 🙂 og det går over 😉

  10. April 2019 at 11:01 Reply
 • Emi

  Hei Gine!;)
  Alltid gøy å lese disse innleggene. Spesielt siden jeg har en gutt på akkurat samme alder.;)
  Min lille klump fylte akkurat 9mnd. Jeg må bare spørre; hvordan får du han til å sove 2 timer midt på dagen? Jeg husker du nevnte tidligere at han bare sov halvtimes dupper(lenge siden nå da men). Min sover 2 halvtimer om dagen, det har han alltid gjort. Trenger alle tips! Hehe.
  Elsker at du ser så positivt på livet som småbarnsmor, tross utfordringer!

  10. April 2019 at 14:40 Reply
 • Kath T

  Heey! Vi hadde ett helvete med vår gullunge rundt den alderen med akkurat samme problem. Jeg gikk nesten i bakken! Det hele gikk over SAMME dag han lærte seg og sette seg ned selv igjen.. assa?! Man lærer noe nytt hver dag med disse små –

  11. April 2019 at 01:17 Reply
 • Ingrid

  Hehehe! Kjenner meg såå igjen her. Har en gutt på 13mnd som også reiser seg opp og står i sengen på natta. Og klarer ikke sette seg ned igjen. Jeg håper også det går over. 😅
  Han her sover to lurer på dagen siden han våkner mellom kl.5/6 et sted på morgene, rundt 1-2 timer hver lur. Vekker han aldri og det funker fint. Storesøster på 4,5 måtte vi vekke etter daglurene for ellers sov hun så lenge at hun ikke sovnet før sent på kvelden. Så barn er forskjellige. 😉

  15. April 2019 at 16:25 Reply
   • Ingrid

    Ja du sier noe. 😅 Han strever med å knekke gå-koden og prate-koden samtidig og det er nok litt mye for ett lite knøtt. 😄 Jeg synes en er en og to er to. 😊 Tror det kommer veldig an på barna selvfølgelig, og hvordan man selv håndterer det at to barn krever sitt samtidig. Det er hektisk, men ååå så verdt det. ❤️ Riktig god påske til deg også!

    21. April 2019 at 20:11 Reply

Leave a reply