fbpx
To top
19 Dec

Babyprat

Fem mnd and counting. To tenner og 8,5 kg. Han smiler og ler seg ihjel. Og elsker å bli nusset på kinnene av mammaen sin. Liker jeg i hvertfall selv å tro! Jeg har lovet å gi en liten update. Vi har jo tross alt gått igjennom dette sammen. På en måte? Det var tider, hæ? Hvor vi oppdaterte hverandre med hvilken uke vi var i, om det var noe nytt og om noen nye cravings hadde dukket opp.

Vel nå flyr dagene så raskt av gårde at jeg går rundt med bakoversveis – av det håret som fremdeles er igjen der oppe. Jeg begynner å få en nydelig liten lugg av det som er på vei ut igjen. 

Jeg har blitt spurt om jeg har noen rutiner, hacks, triks og tips på lager. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke gjør noe som er mer riktig enn noen andre. Men det er en ting jeg tenkte på som er fint å ha med på veien;

Tenk på det du klarer å få til og ikke legg vekt på det du ikke fikk til. 

Dyrk det positive og pakk det negative inn i en pakke og gi den til..naboen? Tenk at du faktisk kom deg ut på en trilletur, eller klarte deg igjennom en søvnløs natt og fremdeles er i live! Tenk på at du faktisk fikk lagt han i dag og, selvom det kanskje tok lenger tid.

Jeg tenker man ikke må være så hard mot seg selv – for jeg vet at både du og jeg gjør alt vi kan for at det lille vesenet har det helt kanon. Det koses, synges, trilles, mates, bades, lekes, danses, prates osv.

Når det er sagt;

Altså, lite søvn?! Jeg og B har den siste mnd diskutert litt frem og tilbake om morgen starter 03:30 eller ikke. Jeg håper virkelig jeg snart vinner, lyset kommer uansett ikke på før klokken er seks. Men makan, jeg har vel aldri pratet så mye usammenhengende, talefeil, glemt hva jeg snakket om og prøvd å finne ting jeg allerede har i hånden. Lagt telefonen i kjøleskapet og tatt med meg osten i stedet? Hallo! Det er dager hvor jeg lurer på om all hvetebaksten jeg får i meg går direkte opp og tetter igjen alt som er. Det er kanskje noe i det; du er hva du spiser? I såfall er det ikke rart.

Mitt noe fraværende sinn underholder meg. Og hver dag jeg går ut døren har jeg grøt enten i ansiktet, håret, eller på klærne. Altså, det spises så mye grøt at jeg lurer noen ganger på om det faktisk er nissen som sover i naborommet.

Når det kommer til rutiner så er det vel slik at man må gjøre det som passer best for seg og babyen sin. Ingen dag eller natt er lik. Og forresten, hva vet vel jeg? Jeg gjør egentlig bare det som føles riktig for B. Men uten at jeg skal gå for mye i detalj er det;

3,5 måltider om dagen, hvor det ammes i forkant av hvert måltid (evt flaske fra papsen). 3 naps om dagen, 1 cowboy-strekk etter frokost og så to lange. Han er våken ca 2 timer om gangen. Bading, massasje og amming eller flaske etterfulgt av nydelig konsert med undertegnede som solist før det er god natt.

Ellers har yogamatten min aldri vært mer brukt. Nei, det absolutt ikke av meg. Det er kommende turn legende baby B. Det rulles rundt og rundt! Han ruller seg som regel gjennom hele rommet. Og føttene er mer i munn enn hva de er strake.

Jeg må ærlig si at jeg nyter hvert sekund. Jo, det kan gå en smule varmt når man er våken plutselig halve natten – men hvis man tar et steg tilbake så blir alt liksom bare peanøtter. Om du skjønner?! Jeg trodde aldri det skulle være så stort å få barn. Jeg elsker den lille karamellen mer enn jeg visste var mulig. Og du, jeg har fått en tålmodighet som er så vill at du vil ikke tro det. Men den har kanskje blitt enda mindre for alt annet vås! Oh well. 

Jeg vet at alle opplever spedbarnsperioden forskjellig. Og det er mange som får store og små utfordringer både for seg og for babyen. Jeg tror likevel at alle gjør så godt de kan – og aldri vær redd for å gi deg selv ros. Selv på en dag hvor du føler alt går i stå.

Så når det er sagt: hvordan ligger du an? Hvis du har tips for å sove natten igjennom så hopper jeg i taket! Tenk det a.

15 Comments
 • M

  Haha her fikk jeg veldig lyst til å kommentere (noe som har dukket opp når man plutselig får barn). Har en liten en som ble født i slutten av juli og her er det vært siden dag EN at hun ikke sover på dagen i det hele tatt og bare slokner kl 22-00.30 🙂 med puppen i munn, men det er variabler hele tiden og alt forandrer seg. Så er det måltid i 07 tiden og så sover vi til 12:-) så ingen babyer er like. Har ingen tips men sånn er det hos oss.
  Hun må puppes eller trilles i søvn og tar ikke flaske så det kan være veldig frustrerende å være et levende matfat 24-7. Men vi elsker det og har ønsket oss barn lenge.
  Kos og klem

  20. December 2018 at 00:11 Reply
 • G.k

  Hei
  Så gøy å lese om flere som er i den lille bobla.

  Har en liten gutt på 7 månder som er utrolig aktiv og nysgjerrig. Om vi ikke følger med så har han plutselig havnet under sofaen eller ut på gangen. Nesten så han ikke har tid til kos, men litt tvangskos er innafor 🙈. Også får man kanskje en klissete kyss tilbake, ( eller det vil si at han suger seg fast i kinnet i forsøk på å gi et nuss) Han er en liten solstråle og nesten alltid fornøyd! Det hjelper veldig!

  For å sove lengst mulig sammenhengene om nettene så samsover vi. Han legges i 19. Tiden og da i sin egen seng. Når han da skal ha nattmåltiden sitt ( alt mellom 22 og 24.00) tar vi han med i vår seng. Da sover han lengre, roligere og får fri tilgang til pupp) når vi har prøvd å legge han i sin egen seng så sover han mer urolig og har flere oppvåkninger. Plutselig kan han bli lysvåken og vanskeligere å legge🙈

  Vi har også en matglad gutt som spiser og spiser, men fortsatt er pupp en favoritt. Elsker vann fra flaske men melk er no go!
  Så her er det hu mor som tar legginga vær gang 🙈 men prøver å nyte det for plutselig så sovner de av seg selv!!

  Fineste rådet på lenge, dyrk det positive og pakk bort det negative!!

  20. December 2018 at 08:43 Reply
 • Line

  Så koselig å lese💕 Jeg har ei lita ei på fire måneder og kan skriver under på at ingen dager er like! Men alle er så fantastisk 😍 Å jeg elsker hver dag 😘 Jeg likte det du skrev om å fokusere på der positive og det man får til! Kan være lett å glemme opp i alt😊

  God jul til deg og dine! Å takk for at du inspirerer 😊

  20. December 2018 at 11:35 Reply
 • Jass

  For en perfekt tilværelse 👌🏻😁

  20. December 2018 at 14:47 Reply
 • Charlotte

  Har savnet postene dine, så takk for en ny ❤️

  21. December 2018 at 14:26 Reply
 • Tine Næss

  https://youtu.be/cfv6K3RthWI

  Sjekk ut sovetips her!

  23. December 2018 at 20:07 Reply
 • Astrid

  Etterleser litt her jeg (det uttrykket finnes kanskje ikke ☺️), men som en over her skriver så kunne jeg ikke holde meg fra å kommentere.. ☺️ Vår nr to kom i juni og denne gangen har vi tatt inspirasjon fra en bok som heter Contented Little Baby til å gi ham litt mer rutiner enn vi gjorde med første. Og det fantastiske: det funker så sykt bra! Han sover fra kl 19, ammer én eller to ganger i løpet av natten, og våkner mellom 6.30 og 7. Og så sover han en liten lur mellom 9 og 10 en gang og fast fra 12.30-14.30. Det er mange som har forskjellige meninger om å legge opp til veldig faste rutiner, og noen liker det ikke, men for oss har det altså vært helt gull, så det er min anbefaling 😊

  6. January 2019 at 14:32 Reply
 • Selwa Sheikh

  Hei:) så gøy å høre om hverdagen deres! Kjenner meg sååå igjen😅 har en 4måneder gammel gutt og han er faktisk en drøm å ha, har hatt faste rutiner siden han var 12uker..eneste er at han elsker mat, så må amme hver 2 time 24\7, men nå idet siste har jeg faktisk fått sovet 4 timer i strekk på natta😊 Han er våken kl 07:00 hver morgen så sover han igjen etter ca 1-1,5time, da sover han i 1time holder på sånn frem til kl 18:00, da er det natta for lille mann..er medlem på lillemini.com, masse fantastiske tips å få! Men her sliter jeg litt med å reise fra han på kvelden, han er super mammadalt og lager mye kaos hjemme når mor er vekk på kvelden..har du noe tips på åssen mor kan få litt alene tid på kveldene?😅

  9. January 2019 at 21:46 Reply

Leave a reply