fbpx
To top
26 Mar

Baby update

Det er dags for en oppdatering igjen. Jeg kan informere om at Baby Bernard har rundet 8,5 mnd. 10,6 kilo, 5 tenner og hoppende glad. Det ser ut til at han er en ordentlig skøyer, med en den kuleste sveisen jeg har sett. Og nå skal du høre; om du er i midten av et utviklingstrinn – så går det altså over. Det tok meg bare 8 mnd og forstå at alt går over, for når man er inne i det er man redd for at det er sånn det blir.

Så hvis jeg tar et lite tilbakeblikk var det; 10-14 dager da han var 2mnd, 4mnd og 7mnd som har vært noe krevende. Det har også vært i sammenheng med tenner. Trinnene er kanskje ikke over – hva vet vel jeg, men foreløpig er nettene bedre, skravla går i ett og krabbingen bryter alle fartsgrenser. Han er en lykkelig og utrolig glad liten mann som gjør meg helt mo!

Når det kommer til søvn – har jo aldri det vært noe han har elsket. Og har nå jobbet intenst med søvntrening siden helgen.

Saken er; han ønsker og sovne ved å kile meg på hånden. Og det er veldig hyggelig for oss begge – men det er jo litt vanskelig da han til tider har våknet 8 ganger på en natt – da hånden min ikke er der. Og hver gang skal han kile meg på hånden til han sovner igjen. Jeg har nok holdt «roomservicen» åpen litt for lenge og vært veldig på tilbudssiden, ikke at jeg angrer, for jeg har simpelthen ikke klart å stå i mot. Tålmodigheten min har vært av stål, men nå måtte det gjøres noe. Han må lære seg og sovne uten min hånd. Og vi er nok straks i mål.

Første kvelden tok det 35 minutter før han sovnet, våknet totalt 7 ganger før morgen.

Den andre kvelden tok det 25 minutter før han sovnet, våknet totalt 5 ganger.

Den tredje kvelden tok det 15 minutter før han sovnet, våknet totalt 3 ganger (den ene gangen var han riktignok

I natt tok det 15 minutter før han sovnet, våknet totalt 1 gang (varte i 1 time) og sovnet igjen.

Altså?! Jeg er så fornøyd og trøtt at jeg sprekker. Ja, for når man først får sove blir man jo mer trøtt enn når man ikke får det?! Jeg er ekstremt spent på kommende natt, og nesten gleder meg til å se hva som skjer.

Når det kommer til mat blir jeg glad for tips. Han er like glad i mat som resten av familien; han har en forkjærlighet for grøt og søtpotet/gulrot puré – også tidvis fisk. Han digger oliven og brokkoli (av alle ting) – men tygging er ikke helt hans greie ennå, så det begrenses litt. Sleng igjen en kommentar med alternative retter, og hva som funker å kjøre i blenderen.

Bernard er ekstremt aktiv, og jeg prøver alt som kan gjøre dagen interessant. Jeg tar han med på lekeplasser, kafé, treffer andre babyer og holder det gående. Han elsker å være ute, se og leke med nye ting og nye steder. Kunne ønske det var typ en lekeplass for babyer – hvor alle kunne møtes!

Ellers må jeg si at vi er utrolig heldig for å få lov til å være med på hans reise. Å se en liten mann vokse hver dag, oppleve nye ting og utvikle seg. Han utformer sitt eget lille liv, får meninger, personlighet og finner ut av hvordan ting henger sammen. Jeg er ydmyk. Det ser ut til at han er den fineste personen jeg vet om. Selvfølgelig…og jeg elsker han høyere enn livet selv. Sånn har det altså blitt. Nå er jeg spent på hvordan det går med deg?! Fortell!

12 Comments
 • Helene

  Åhh, så utrolig søtt at han sovner ved å kile på hånden din! 😍
  Her er junior 3 mnd neste tirsdag og synes det har gått overraskende bra hittil:) blid og fornøyd gutt, men i likhet med din, elsker ikke å sove like mye som mor..😅 han sover godt på natten, men på dagtid er det bæresele og vogn som er greia hans. Så vi går og går og går, bra det går mot varmere tider☀️

  26. March 2019 at 16:42 Reply
 • G K

  Favoritter hos oss er :
  Pastinakk og pærepure
  Mango
  Kyllinggryte : kylling, løk og hvitløk stekes i olje. Tilsetter en søtpotet, to gulrøtter, en/to poteter og litt brokolli, lar koke til alt er mørt! Og blender i stavmikser. Blir mange porsjoner så fryser ned!
  Ellers så er pasta bolognes en favoritt! Tilbereder den som vanlig men minus salt og pepper 😁 det er ekstra stas for da spiser alle det samme 👍🏻

  Lillegutt er foresten 10 månder!

  26. March 2019 at 17:12 Reply
 • C

  Så utrolig søtt at han sovner ved å kile deg på hånden:) Fortell gjerne enda mer om baby hverdagen!
  Kan veldig anbefale boken lag babymat, skrevet på en koselig måte og masse fine oppskrifter.

  26. March 2019 at 19:02 Reply
 • Camilla Sophie Wølner Hagen

  Smelt! 😍

  Kjenner meg så igjen i det du sier, når det kommer til åpenbaringen om at alt er i perioder.. heldigvis. Mini er straks 7 mnd her, og fra å være verdens mest tålmodige baby har han begynt å sette grenser når moroa er over 😉 Hehe! Øver på å redusere nattamming, med blandet hell hver natt.. er i gang hvertfall!
  💓

  26. March 2019 at 19:04 Reply
 • Idun

  Jacob har blitt 8 mnd, rundt 9-10 kg og 4 (snart 5) tenner. Han krabber i lynets hastighet og både sitter og trekker seg opp langs bordkanten. Puh! Blir svett av å holde følge 🙂

  Søvnen?? Plutselig helt elendig. 8 months sleep regression sier de. I tillegg prøver vi å få han til å sove i egen seng. Jeg har vært for Soft når det gjelder å amme i søvn og å sove i armkroken. Våkner med gråt 6-7 ganger ila natten. Og jeg har vært vant med en unge som sover natten rundt! Begynner på jobb om en uke, så dette blir hardt :/

  Skulle ønske det var babytreff, ja. Eller noe annet for spreke babyer på 6-12 mnd!!

  27. March 2019 at 09:06 Reply
 • Marthe S

  Finnes det ikke Åpen Barnehage i nærheten?:) Vi har vært masse på det og han lille turboen her elsker det og sover veldig godt etterpå. Veldig sosialt og hyggelig for mor også!

  28. March 2019 at 07:56 Reply

Leave a reply