fbpx
To top
25 Jan

Permlivet

Vet du hva? Jeg er så glad for at du noen ganger gir meg et lite spark bak, sender meg mailer og spør etter poster. Det varmer langt inni levra. Så my fellow mamas, etter ønske: permlivet.

Hvordan går det? Selvom hodet noen ganger føles som en bolle med babygrøt, er det overraskende mange følelser og tanker som kommer og går gjennom dagen. Mellom timing og tilrettelegging. Jeg føler meg noen ganger som Egon Olsen – ganske sikker på at mødre hadde klart å gjøre et brekk, mens de skiftet bleie med høyre hånd og underholdt med venstre. For det er vel sånn det er? Det går i ett banka kjør. Vi skal søren meg gi oss selv et nuss på kinnet – om det var mulig – for vi er nemlig nydelig. Vi er esset i ermet, og det er en hedersrolle. Vi er heldig som får oppleve det vi gjør – det er ikke alle som får muligheten. En kjærlighet som er ubeskrivelig, og vi gjør alt i vår makt for å beskytte den lille karamellpuddingen. Jeg skjønner nå at kvinner er noen gærne krigere – for vi hadde gitt alt. Og når det kommer til far, gjør nok han akkurat det samme. De skal få et nuss de og, flere om de vil. For det kan ikke alltid være lett å stå i, stå på og ved siden av. Jeg tror noen ganger det er en større omveltning for de, enn for oss. Hva vet vel jeg. For min del vet jeg ikke hva jeg skulle gjort uten. Man gjør kanskje ikke ting på samme måte, men at de gjør det på sin måte, prøver seg frem og får sin egen greie er intet annet enn rørende.

Dagene går som sagt unna – B henger ikke på latsiden. Jeg tror han har arvet energien min. Han kråler seg igjennom rom og jeg vurderer å sette opp fartsgrenser i svingene. Og jeg tenker; hvis jeg tror jeg har det travelt nå? Tenk hvordan det er når han faktisk begynner å gå. Det å dusje er vel den største utfordringen per dags dato. Det er i såfall med med halve kroppen på innsiden og halve utenfor. Og såpen flyr veggimellom.

Og den ideen om at man ikke skulle sette på ipad eller TV for å holde de rolig i ca 5 min – så er det en gammel skrøne som vi ler av i dag. Daniel Tiger har gjort det faktisk mulig å få i seg en kjapp lunsj eller barbere leggene. Takk Daniel!

Ellers ligger jeg, B og B som regel på lekematten og diskuterer verdens politikk mens vi studerer en rangle opp og i mente. Bellmann tygger som regel på et ben, Bernard tygger på alt han kan finne, om ikke sine egne tær, og mor tygger som regel på en bolle – så ler vi alle mann. Jeg føler det er enklere å underholde han i dag (6,5 mnd) enn hva det var. Han er en såpass nysgjerrig liten mann at han kan finne det meste interessant. Likevel er jeg så glad for å gjøre nye aktiviteter med han – for man føler noen ganger at det kan bli litt mye av det samme? Enten om jeg tar han med på kafé, får besøk av venninner med barn eller babysang – som vi skal prøve oss på til uken. For det å synge er en favoritt. For meg eller Bernard? Nei, det kan du vel spørre om. Vi syns det er nydelig begge to. Eller kanskje han tenker; for guds skyld få den dama til å klappe igjen. Men jeg velger å tro det første.

Og du hei, blessed be the sleep. Jeg snakker egentlig ikke om min egen – for den er et glemt kapittel. Selvom snøen laver ned er den trilleturen som terapi. Frisk luft, musikk, podcast, kaffe og la humla suse. Akkurat nå går det i First Aid Kit (musikk), Tusvik og Tønne og Forklart (podcast) – noe oppdatert på verdensbilde må man vel være. Natten er like uforutsigbar som børsen om dagen. Han sov natten igjennom her om dagen. Vi jublet i kor alle sammen. Kvelden etter våknet han klokken tre og var våken i to timer….så. Han sover riktignok bedre og bedre, så det går absolutt fremover og jeg tror han er inne på noe. Da han ble seks mnd var det akkurat som noe skjedde. Selvom natten er uforutsigbar, er den absolutt mer forutsigbar enn noen gang.

Ironien er vel at i det man føler at man er inne på et spor, så kommer det en tann eller et utviklingstrinn. Det er vel da man skal tenke at det går likevel fremover. For tro meg, selvom vi elsker vårt nye liv har vel alle kjent på diverse midt på natten. Og vet du hva? Det er lov å være så sliten at man feller en tåre, jeg tror det er da viktig å gråte. Har nevnt det før – men tenk på det du får til. Ikke legg vekt på det du ikke fikk til. Og det slo meg her om natten da nesen hans var så tett at smukken ikke satt, og den snørr-blåse-dingsen var bare å glemme; det er faktisk ikke så lenge igjen at man kan stå alene midt på natten og holde han tett inntil seg. Muligheten til å gi han den varmen, tryggheten og kjærligheten. Når man føler at man er den eneste som er våken i verden, så vedder jeg for at mange som leser dette kanskje er våkne samtidig. Så, kunsten å snu de tøffe situasjonene til noe varmt. Det er vel ikke så lett der og da, men verdt et forsøk.

Og du, jeg er ikke alltid så forrykende positiv, noen ganger bare ekstremt positiv. Neida. Jeg har temperament og alt som hører med. Men da jeg mistet søsteren min for fem år siden, ble veldig mye satt i perspektiv. Og det å få barn – som jeg ikke visste før han kom – ble en større ting enn hva jeg kunne forestille meg. Det er vel slik at når man har vært igjennom (og forståvidt ennå) et sjokk og en sorg som er større enn seg selv, så blir perspektivet et annet.

Saken er den; jeg syns du er flink, og det er lov til å synes at en selv er flink. Vi gjør så godt vi kan, sant? Og hvis ikke det er nok, så vet ikke jeg.

God helg.

37 Comments
 • Marianne

  Du er rå! Jeg er så enig! Takk for positive ord på en fredag og god helg❤️👊🏻

  25. January 2019 at 13:27 Reply
 • Marianne

  Du er rå! Og jeg er så enig❤️👊🏻 Takk for bra lesing på en fredag og god helg! 😊😘

  25. January 2019 at 13:28 Reply
 • Katrine

  Du beskriver det helt perfekt, og akkurat sånn det er 😊 Har en på 2,5 år og en på vei👌 Er akkurat sånn her jeg husker det, og nå skal arma brettes opp igjen i april💙

  25. January 2019 at 13:42 Reply
 • Marit

  Jeg heier på oss!! ♥️

  25. January 2019 at 13:45 Reply
 • Louise

  ❤️ Word!! du er flink og bra!
  Keep going and follow the same train tracks når det gjelder den holdningen.. 💪🏼👏🏼 jammen ikke enkelt med lite søvn og alt det andre som følger med i barseltiden😅 you GO💃🏼 God helg🧁🍪☕️🍼

  25. January 2019 at 13:46 Reply
 • Charlotte

  God helg ❤️

  25. January 2019 at 13:58 Reply
 • Hilde

  Positive deg! Som solskinn er du! Spot on det du skriver ! Har selv en som er 6 mnd! Har dere tenkt /søkt barnehage?

  25. January 2019 at 14:08 Reply
 • Tonje

  Føler at permisjonslivet er som å leve i en slags boble fylt av kjærlighet og lite søvn. Så utrolig fresh du ser ut. Hva er hemmeligheten? Føler at jeg alltid går uten sminke med håret i en topp. Gutta dine er så vakre. Ha en fin helg.

  25. January 2019 at 14:23 Reply
 • Eline

  Åh, du er så flink til å skrive! Blir helt rørt her jeg sitter, både av innholdet og måten du formulerer det på! Gleder meg allerede til neste innlegg. Heia deg!

  26. January 2019 at 20:08 Reply
 • Sigrun Kleiva

  God helg😊 Og takk for ærlige, positive blogginnlegg. Du er inspirerende på så mange måter!

  26. January 2019 at 20:34 Reply
 • Eli

  Hei 🙂 Litt kleint spørsmål, men lurer fælt på hvordan du har redigert det øverste bildet for å få det til å se sånn “uklart” ut? Veldig fint 😃
  Håper du har en fin helg!

  26. January 2019 at 20:43 Reply
 • Renate Mariell

  ❤️❤️

  27. January 2019 at 08:52 Reply
 • Hanna Haraldsen

  ❤️❤️❤️❤️

  27. January 2019 at 21:33 Reply
 • Line

  Du skriver så bra, er så gøy med sånne innlegg 😊 Har selv ei på 5 måneder, så kjenner meg veldig igjen. Spesielt på søvn, vet ikke om jeg skal le eller gråte noen ganger, blir ofte begge deler 😂 elsker sammenlikningen med børsen for det er faktisk akkurat slik det er! Å man må bare ta det man får 👶🏼 Sove kan vi gjøre senere, vi får nyte tiden mens vi kan 😊 Å babysang prøvde vi oss på forrige uke, hun lille koste seg og jeg fikk vaffel så det var suksess, kos dere 😊

  27. January 2019 at 21:45 Reply
 • R

  Ååå det der er så utrolig gjenkjennelig for meg! Jeg fikk en nydelig jente i sommer (like før deg) som skrek i noen måneder i strekk, og fikk en del kommentarer på at jeg klagde lite til å få en “sånn” baby. Jeg ble faktisk overrasket, for selv om det er kjipt at babyen din ikke har det bra hele tiden, så vet man at det nok går over, OG man ser når ungen har det bra og lever på smilet og latteren man får overvære. Dessuten har mannen lært at han plutselig kan være tålmodig! Utrolig rørende og vakkert det du skriver om perspektiv og søsteren din som du mistet, og jeg kjenner meg igjen der, selv om jeg ikke har mistet noen så nære før. Men for det første var dette et veldig ønsket barn. Jeg har hele livet drømt om å bli mamma, og det føltes nesten for godt til å være sant når drømmemannen endelig ville være med å klekke 😊. For det andre jobber jeg som intensivsykepleier, og vet så altfor godt at ikke alle får friske barn, noen får ikke engang se barna sine vokse opp og noen opplever å få alvorlig skadede barn i ulykker. Jeg takker høyere makter hver kveld for at jeg får oppleve dette! Og skrikingen ble etter hvert byttet ut med en smørblid baby (som riktig nok bøller seg litt på natten av og til, men de fleste ting går heldigvis over) som ler og smiler 95 % av tiden 😊 det er så fint og gøy!

  28. January 2019 at 01:40 Reply
 • Caroline

  Hei Gine! Jeg synes jeg så på Instagrammen din at du har sånn Helix-piercing øverst i øret. Hvor lenge gjorde det vondt i øret etter du hadde tatt den? Jeg tok min for noen dager siden, og øret er fortsatt så ømt😖Håper på svar!

  28. January 2019 at 18:32 Reply
 • Maren

  Herregud du er fin Gine♥️

  28. January 2019 at 19:55 Reply
 • Thilde

  Du skriver så bra! Gleder meg til permlivet selv i mars!

  28. January 2019 at 20:35 Reply
 • Christine Johnsen

  Spot on! Takk for at du deler, får meg til å le og skjønne at jeg ikke er alene💕

  30. January 2019 at 07:52 Reply
 • Kaia

  Hvor er cardiganen fra? ❤️

  1. February 2019 at 12:15 Reply

Leave a reply